Lancia Beta 1600 Berlina 1976

Een zeer unieke en bijzonder leuke Lancia Beta 1600 Berlina van 1976 met slechts 53.491 (origineel) Km op de teller. De auto verkeert in een zeer nette staat! De auto is vanaf de Lancia fabriek geleverd in Brescia waar die tot heden is verbleven en staat dus nu in Olanda.

Dankzij het fraaie interieur en de chromen details is de Beta 1600 Berlina rijk uitgerust. Bij de auto zitten de Italiaanse instructieboekjes en onderhoudsboekjes.

De Lancia Beta was de eerste Lancia die uitkwam onder de vlag van Fiat na de overname van Lancia in 1969 door deze autogigant. Het was een volledig nieuw ontworpen auto waarbij gebruik gemaakt werd van de geweldige Lampredi 4 cilinder motor met dubbele bovenliggende nokkenassen. De Berlina werd geïntroduceerd in 1972, later volgden meerdere carrosserievarianten.

In 1974 werd de Beta Berlina al gefacelift, hiervoor werd Pininfarina ingeschakeld. Met name de nieuwe raampartij aan de zijkant was opvallend strakker gestileerd, de koplampen zaten nu achter een glas( behalve de 1300) en een aluminium strip sierde de achterzijde. In deze vorm werd de Beta tot 1979 gemaakt.

Het door ons aangeboden exemplaar, een 1600 in de lakkleur Marrone Parioli met bruine stoffen bekleding heeft nog geen 53000 kilometer gereden sinds de auto in 1976 werd afgeleverd aan de eerste eigenaar. Wij kwamen deze auto op het spoor bij een Italiaanse verzamelaar, deze had de auto vanwege de unieke staat aangeschaft maar gelukkig voor ons viel hij uit de toon naast de andere verzamelobjecten uit de jaren 30 zodat een koop gesloten kon worden.

Aan de buitenzijde is de laklaag vernieuwd en de vorige eigenaar heeft lichtmetalen velgen gemonteerd, verder verkeert de auto in de toestand waarin hij de fabriek in 1976 verliet, ongelast, origineel en schadevrij. Vlei u neer en waan u in de jaren 70 in het prachtige klassieke interieur en geniet van alle mooie details. Zodra u de motor start en hoort u de sportieve, enigszins ingetogen ronk die deze motoren kenmerkt. Het rijden met een Beta Berlina is een comfortabele ervaring, de auto ligt stevig op de weg en is daarbij behoorlijk rap. Altijd al een klassieke auto willen hebben die je niet op ieder evenement aantreft? Dan zou deze prachtige Beta Berlina een uitstekende keus kunnen zijn.

 

Merk Lancia
Model Beta
Kilometerstand Km 53.491

Vergelijkbare Auto's