Lancia Gamma 2500 Coupé

Lancia Gamma 2500 Coupé

Bouwjaar 1979 (eerste registratie 14 november 1979). Chassisnummer: 830*ACO*003*206*, motornummer 830*000*008*575*. Kleur donkerblauw (Blue Scuro) gecombineerd met een lichtbruin lederen interieur en zwart tapijt.

Deze prachtige Lancia Gamma is nieuw verkocht in Italië, de auto is recent geïmporteerd in Nederland. De automobiel verkeert in een mooie en goede staat en toont alle originele details. De kilometerteller geeft momenteel 73.658 kilometer aan.

Deze Lancia Gamma komt uit een Italiaanse collectie en zal voor de nieuwe eigenaar up-to-date worden gebracht met een uitgebreide servicebeurt. Ook wordt er een nieuwe uitlaat gemonteerd. De Lancia Gamma is een ‘executive’ auto ontworpen door Pininfarina.

De Coupé is gebouwd op een ingekort Berlina platform. De Lancia Gamma Coupé is een zeldzame auto, er zijn slechts 2337 exemplaren van dit 2500 model gebouwd. De Lancia Gamma beschikt over een geavanceerde aluminium boxermotor met bovenliggende nokkenassen en een dubbele Weber carburateur.

Technisch was alles op aan de Gamma voor die periode geavanceerd. De Gamma is voorzien van alle onafhankelijke wielophanging, schijfremmen rondom, en een vijfversnellingsbak. Deze schitterende Lancia Gamma rijdt en stuurt zeer goed.

De vooruitstrevende techniek en het sterke design zullen zowel de kenner als de Lancia-liefhebber aanspreken. Een sterke persoonlijkheid met een maatkostuum van Pininfarina!

Inmiddels is er een nieuwe radiator gemaakt en geplaatst, het stuurhuis gedemonteerd compleet gereviseerd en teruggeplaatst.

Deze Lancia is te koop bij Montagna d’Oro.
Prijs: € 15.950, -.

Merk Lancia
Model Flaminia
Kilometerstand Km 73.658

Vergelijkbare Auto's