Lancia Beta Trevi 1600

Lancia Beta Trevi 1600, jaar 1982.

Chassisnummer ZLA828DB00923593, motornummer FF2VS62*4371507*. Kleur blauw (Azzurro Antibes) gecombineerd met een blauw stoffen interieur afgewerkt met zwart tapijt en blauwe hemelbekleding.

Deze zeldzame Lancia Beta Trevi uit de eerste serie werd nieuw verkocht in Italië en werd in 2017 door Montagna d’Oro in Nederland geïmporteerd (met een kilometerstand van 14.292 km). Sindsdien heeft de auto slechts één zorgzame eigenaar gekend die deze super originele auto perfect heeft gekoesterd en onderhouden! Deze Beta Trevi is een fantastische tijdcapsule in zeer goede tot excellente originele staat!

De kilometerteller geeft 26.367 kilometer aan. De auto vertoont slechts de geringste sporen van  gebruik. Het stoffen interieur is subliem, evenals het originele tapijt. De carrosserie en de lak zijn in een zeer goede en prachtige staat.

De motorruimte en de kofferbak zien er puntgaaf uit! Een mooier exemplaar zal moeilijk te vinden zijn! De Lancia Beta Trevi is de ‘three-box’-versie van de Beta Berlina voorzien van een separate kofferbak. De naam ‘TREVI’ komt van het Italiaanse ‘TRE VOLUMI’.

Ontwerper Mario Bellini tekende voor de Lancia Beta Trevi een compleet nieuwe daklijn en achterkant. Mechanisch is de auto identiek aan de Berlina/sedan. Het interieur is een ‘masterclass’ van modern Italiaans auto-interieurontwerp uit de jaren 80 met veel originele vorm- en functieoplossingen. Het dashboard is zeer bijzonder met klokken en lampjes die alleen door de bestuurder gezien kunnen worden.

De Lancia Beta Trevi is een zeldzame auto, er zijn slechts 12.836 1600 exemplaren gebouwd. Dit is een prachtig en super origineel exemplaar voor de echte liefhebber, probeer maar eens een mooier exemplaar te vinden!

Deze Lancia is te koop bij Montagna d’Oro.

Merk Lancia
Kilometerstand Km 26.367

Vergelijkbare Auto's