Fiat 124 Sport Coupe AC

Een fantastische Fiat 124 Sport Coupe AC van 1968 met slechts 776 Km op de teller. Het door ons aangeboden exemplaar is een Fiat 124 AC uitgevoerd in het fraaie “Blu Turchese”, met een blauw kunstlederen interieur, die in een zeer uitzonderlijk mooie staat verkeert! De auto heeft een door Lampredi ontworpen dubbelnoksmotormotor die recent gereviseerd is (0 km gereden). Betreft een eerste serie met een 5-versnellingsbak.

Op 27 juli 1968 registreerde Giovanni Zappa, toen 39 jaar oud, de auto op zijn naam.

Wat moet die man trots geweest zijn op deze prachtige automobiel! In ieder geval was hij er zo blij mee dat hij de auto nooit meer van de hand deed. Pas vorig jaar mocht de auto van de familie worden verkocht, want hij stond inmiddels al jaren stil. De auto is vervolgens in Italië weer in zijn oude luister hersteld, technisch aangepakt en voorzien van een nieuwe laklaag, waarbij de originaliteit en ziel van de auto zoveel mogelijk bewaard zijn gebleven. Dat zie je natuurlijk aan details en wat kleinere onvolkomenheden maar dat geeft deze auto zijn unieke charme.

Op basis van de Fiat 124, de auto van het jaar van 1966 introduceerde Fiat in 1967 de prachtige, binnen het eigen Centro Stile door Boano ontworpen 124 Sportcoupe. Deze auto was voorzien van de inmiddels gelauwerde door Aurelio Lampredi ontworpen dubbelnoksmotor met distributieriem die nog vele jaren veel modellen binnen de Fiatgroep zou aandrijven. Het waren de hoogtijdagen van Fiat en ze wilden met deze 124 Sportcoupe de concurrentie aangaan met de Alfa Romeo Bertone en de Lancia Fulvia coupe. Dit is zeer zeker uitstekend gelukt en ook heden ten dage zie je het trio nog regelmatig naar voren komen in de klassiekerbladen. Maar waar een Alfa Romeo Bertone inmiddels onbetaalbaar wordt en een Lancia Fulvia coupe ook prijzig wordt is de Fiat 124 Sportcoupe nog steeds betaalbaar.

Heeft u interesse in een heerlijk stuk Italiaans erfgoed, waar je ook nog eens enorm veel plezier aan kunt beleven kom dan eens bij ons langs om onder het genot van een espresso of cappucino betoverd te worden. Wij zien u graag!

Merk Fiat
Model 124
Kilometerstand Km 00.776

Vergelijkbare Auto's