Fiat 128 Coupe 1100

Een Fiat 128 Coupe 1100 van 1974 die in een uitzonderlijk mooie staat verkeert! Het door ons aangeboden, uit Napoli afkomstige exemplaar in de typerende jaren 70 kleur Rosso Arancio, code 171, heeft origineel 78.161 km op de teller staan. De eerste eigenaar was een dame uit Frosinone, die de auto slechts zelden gebruikte en in 2013 kocht de tweede eigenaar S Ernesto de auto voor zijn collectie die de auto alleen naar meetings reed. De auto is ooit op professionele wijze voorzien van een nieuwe laklaag en is een roest en schade vrij exemplaar met ASI gold plate die in nagenoeg perfecte staat verkeert. Iets wat je nog maar zelden treft.

De emblemen op de achterzijde van dit late exemplaar verraden dat onze auto een 1100 Sport L is. Deze Sport L uitvoering herken je direct aan de dubbele ronde koplampen, sportstreep over de achterklep en de stalen sportvelgen. Zodra je het portier opent nodigen de sportievere zetels, een mooi sportstuur en 4 aparte meters je uit om plaats te nemen. De rubber matten over de vloerbedekking verraden dat de Romeinse eigenaar erg zuinig op zijn auto was. Draai de contactsleutel om en je hoort het kenmerkende geluid van de Fiat 1100, een motor die erg gretig is om toeren te maken. Het rijden met een Fiat 128 Sport Coupe is altijd weer een aparte belevenis, de auto voelt door zijn omvang en gewicht veel sneller en sportiever aan dan je op grond van de specificaties zou verwachten.

Autotesters uit de jaren 70 roemden de auto dan ook om zijn prestaties. In het begin van de jaren 70 was de Fiat 128 een erg populaire auto en ook van de Sportcoupe zijn er best wel wat geproduceerd. Maar weinig exemplaren hebben de tand des tijds ongeschonden overleefd, daarom verheugen wij ons enorm om u deze Italiaanse schone te kunnen aanbieden.

Op basis van de in 1969 geïntroduceerde Fiat 128 berlina lanceerde Fiat in het najaar van 1971 de 128 Sportcoupe. Fiat was altijd al een meester in het bouwen van kleine auto’s en presteerde het hier om op een verkort onderstel een 4 persoons auto te bouwen met ook nog eens een grotere kofferruimte dan de 128 berlina. De achterklep sloot net boven de bumper waardoor ook een lage tildrempel een feit was. De Fiat 128 Sportcoupe werd geleverd in 2 uitvoeringen, de S en SL en beide waren leverbaar met een 1100 met 64pk of een 1300 met 75 pk.

Merk Fiat
Model 128
Kilometerstand Km 78.161

Vergelijkbare Auto's