Lancia Beta Spider 1600

Lancia Beta Spider 1600

Bouwjaar 17-09-1976. Chassisnummer 828AS00011XX, motornummer FF V9 S62 43144XX. Kleur wit met een zwart dakpaneel en zwarte soft-top achter.

Bruin vinyl interieur met cognac bruine kunstleren stoelbekleding. Deze prachtige Lancia Beta Spider werd nieuw verkocht aan Mevr. Marta Rossi in Ancona Italië. De auto is in 2006 door Montagna d’Oro uit Italië geïmporteerd en daarna verkocht aan de huidige eigenaar die de auto zestien jaar heeft gekoestert.

De auto is stipt en perfect onderhouden door de Fiat-Lancia dealer in Leeuwarden (NL). Alle facturen zijn aanwezig. De distributieriem is in juni 2022 vernieuwd. De teller staat momenteel op 54.595, uit de onderhoudshistorie blijkt dat de auto vanaf nieuw 154.595 kilometer heeft gereden.

De Lancia Beta Spider is ontworpen door PininFarina en gebouwd door Zagato. In de VS kreeg de auto de naam Lancia Zagato. Het productieproces was zeer complex en Lancia heeft waarschijnlijk nooit winst gemaakt op de exclusieve handgebouwde Spider.

Beta Coupé-carrosserieën werden naar Zagato gestuurd voor de ‘onthoofding’, vervolgens teruggestuurd naar Lancia voor een antiroestbehandeling, vervolgens opnieuw naar Zagato voor lakwerk, interieur en bekleding, en vervolgens weer terug naar Lancia voor de inbouw van de motor, versnellingsbak en de eindmontage.

Er werden slechts 9.390 exemplaren gebouwd, de Lancia Beta Spider is tegenwoordig een zeldzaamheid. Dit fraaie en perfect onderhouden exemplaar in zeer goede conditie is afkomstig uit langdurig zorgzaam eigenaarschap!

Deze Lancia is te koop bij Montagna d’Oro.
Prijs: € 16.950, -.

Merk Lancia
Kilometerstand Km 54.595

Vergelijkbare Auto's