Fiat Regata

Zojuist in ons assortiment terecht gekomen. Een bijzonder leuke Fiat Regata van 1984 met slechts 76.981 Km op de teller.

De Fiat Regata werd op de IAA van Frankfurt in 1983 geïntroduceerd als opvolger van de Fiat 131 en was grotendeels gebaseerd op de Fiat Ritmo. De ambities van Fiat met deze auto waren duidelijk door de auto niet in thuisland Italië maar juist in Duitsland te introduceren. Het mocht niet baten, want heden ten dage is de Fiat Regata voor veel mensen een onbekende auto, maar dat maakt het niet des te leuker om een exemplaar tegen te komen in blakende conditie.

De Fiat Regata is als sedan geproduceerd tot en met 1990. Vrij snel na de introductie kwam daar eind 1984 de Weekend bij, de stationcar variant die ook tot het einde werd geproduceerd. Het door ons aangeboden exemplaar met nog geen 77.000 Km op de teller,  is een uit Duitsland afkomstige 75S, waarbij de S voor Super uitrustingsniveau staat. Met elektrisch bediende portier ruiten voor, centrale vergrendeling, stuurbekrachtiging, hoofdsteunen voor- en achterin, chromen raamlijsten en een dashboard met toerenteller is het een behoorlijk luxueus aangeklede auto.

De voorwielen worden aangedreven door de bekende 1498cc motor met bovenliggende nokkenas die in dit geval 75 pk produceert. Daarmee kan de auto nog steeds meekomen in het verkeer. Inmiddels is deze auto ook alweer 35 jaar oud, we schrokken er zelf van, en in deze prachtstaat een unicum op de weg. Voor de vaste lasten hoeft u het niet te laten, goedkoper en bijzonder rijden is nagenoeg onmogelijk.

Merk Fiat
Model Regata
Kilometerstand Km 76.981

Vergelijkbare Auto's