Alfa Romeo GTV6 3.0

Een zeer fraaie en sportieve Alfa Romeo GTV6 3.0 van 1981 met 15.000 Km op de teller afgelezen. De Alfa Romeo GTV6 in ons assortiment heeft een langdurige restauratie ondergaan, hierbij is de auto volledig uit elkaar geweest en opnieuw opgebouwd met deels nieuwe componenten, de restauratie is in 2019 gereed gekomen.
De 2.997 cc zescilinder “Busso” is afkomstig uit een Alfa Romeo 75 3.0 V6, die recent gereviseerd is. Alle pakkingen en slangen zijn zichtbaar vervangen door verbeterd materiaal. De uitlaat heeft een op maat gemaakt spaghettispruitstuk die ook de V6 een nog geweldiger geluid geeft. De motor start direct en loopt erg mooi regelmatig.

De schijfremmen zijn deels nieuw en van verbeterd maar origineel materiaal, voor de leidingen is Cunifer gebruikt en de hoofdremcilinder is gereviseerd. De achterwielen worden door een handbediende vijfgang ZF versnellingsbak aangedreven die een geweldige gewichtsverdeling geeft, dat je merkt tijdens het bochten stuurwerk. De auto rijdt fantastisch en schakelt als nieuw.

Met het monteren van de door ingegnere Busso ontworpen 2,5 liter V6 uit de een jaar eerder geïntroduceerde Alfa Sei (6) ontstond een instant klassieker en een van de meest gewilde Alfa Romeo’s, de GTV6. De combinatie van een modern, sportief gelijnde carrosserie met de jubelende toeren gretige V6 onder de motorkap maakten een auto die een liefhebber niet koud kon laten.

De auto staat er rijklaar bij en heeft een APK tot 01-11-2021 !

Merk Alfa Romeo
Model GTV6
Kilometerstand Km 15.901 Afgelezen.

Vergelijkbare Auto's