Alfa Romeo Giulietta 2.0 Turbo Autodelta

Te koop: Een zeer bijzondere Alfa Romeo Giulietta 2.0 Turbo Delta in top staat. Van de Giulietta 2.0 Turbo Delta zijn er slechts 361 exemplaren gebouwd. Met een vermogen van 194pk en een 274 Nm koppel (uitdraai op de testbank) is dit een zeer snel apparaat. De auto heeft slechts 76.393 Km op de teller. De motor is recent gereviseerd, de versnellingsbak is recent gereviseerd en er is een compleet nieuwe handgemaakte rvs uitlaat geplaatst. De remmen zijn gereviseerd en ook de speciale banden zijn vervangen.
Autodelta SpA was de naam van Alfa Romeo’s competitie afdeling. Opgericht in 1961 als Auto-Delta, het bedrijf werd opgericht door Carlo Chiti en Lodovico Chizzola, voormalig Alfa Romeo en Ferrari ingenieurs. Het team van Auto-Delta was oorspronkelijk gevestigd in Feletto Umberto, Udine, voordat verdere toenadering tot Alfa Romeo’s faciliteiten in Settimo Milanese in 1964. Hierdoor mocht Autodelta gebruik maken van de testbaan Balocco voor nieuwe raceauto’s en prototypes.

Het doel van het bedrijf was Alfa Romeo terug te brengen naar het hoogste niveau van de autosport na Alfa Romeo’s succes in de jaren 1950. De eerste auto ontwikkeld samen met Alfa Romeo en Autodelta was de Giulia TZ die werd geïntroduceerd in juni 1962.

Wilt u deze auto zelf ervaren of eerst meer informatie, neem dan gerust contact met ons of maak een afspraak om onze showroom te bezoeken en u zelf te overtuigen van de kwaliteit van onze auto’s, die ook internationaal gezien scherp zijn geprijsd.

U bent van harte welkom !
Montagna d’Oro verkoopt aan zijn relaties klassieke Italiaanse auto’s, die in uitstekende staat verkeren. Dat is dan ook ons motto: “Kwaliteit, originaliteit en Service”. Italiaanse Klassieke auto’s te koop!

Merk Alfa Romeo
Model Giulietta 2.0 Turbo Autodelta
Kilometerstand Km 76.393 Km

Vergelijkbare Auto's