Alfa Romeo 33 SportWagon

Zojuist in ons assortiment terecht gekomen. Een sublieme Alfa Romeo 33 Sportwagon 1.4 IE van 1994 met slechts 85.389 Km op de teller. Betreft een Italiaanse auto in een originele staat. De auto verkeert in een nette staat en stuurt magnifiek door de befaamde boxer motor van de AlfaSud. Voorzien van Nederlands kenteken. Tevens nieuw setje velgen gemonteerd.

In 1983 introduceerde Alfa Romeo de Alfa 33 als opvolger van de welbekende Alfasud. Ondanks de kwaliteitsissues werd de Alfasud vooral geroemd om zijn geweldige motor en fantastische wegligging. Die traditie van rijdersauto werd gelukkig bij de Alfa 33 voortgezet en dankzij een fors verbeterde bouwkwaliteit was de auto een groot succes op de europese markt. In 1990 werd de Nuova Alfa 33 geïntroduceerd, een dusdanig ingrijpend gefacelift model, dat Alfa Romeo de typecode zelfs wijzigde in Tipo 907 ( voorheen Tipo 905). De hele koets was ronder, de neus werd scherper gestyleerd en het interieur veranderde ook drastisch.

De in 1984 gepresenteerde stationcar heette naar Italiaanse traditie Giardinetta. De achterzijde was ontworpen door Pininfarina, zij produceerden de Giardinettavariant ook. In 1988 gaf men de auto een nieuwe naam, vanaf nu ging de auto door het leven als Sport Wagon of SW, een term die 30 jaar later nog steeds populair is.

Het door ons aangeboden exemplaar heeft vanaf de aflevering bij de 1e eigenaar in Verona rondgereden en zo 81.389 kilometer op de teller verzameld. Het betreft een bordeaux rode metallic exemplaar, kleurcode 146, van juni 1994 en behoort daarmee tot de laatste lichting. Het interieur is in nieuwstaat! Zo is de stoffen bekleding onbeschadigd en het lijkt wel of de kofferruimte nog nooit is gebruikt. De auto is voorzien van de 1.3 IE motor met 90 pk. Kom ervaren hoe gewillig en plezierig zo’n boxermotor draait, behoorlijk krachtig aanvoelt en daarbij ook nog een behoorlijk zuinig met brandstof omspringt. Een uiterst interessante auto voor de Alfist die probleemloos wil genieten en ook het gezin mee wil nemen. Een Alfa 33 SW in deze conditie is inmiddels een zeldzaamheid maar nog steeds niet heel duur.

 

Merk Alfa Romeo
Model 33
Kilometerstand Km 85.389 Km

Vergelijkbare Auto's